Σαφραμπόλεως 8, Ανατολή, Ιωάννινα | 3οχλμ ΕΟ Ιωαννίνων - Αθηνών Τηλεφωνο παραγγελιων 26510 67131

Τελικά γιατί κάποιος να διαλέξει μια ψησταριά υγραερίου έναντι μίας ψησταριάς κάρβουνου;

Ψησταριές Υγραερίου.

Τελικά γιατί κάποιος να διαλέξει μια ψησταριά υγραερίου έναντι μίας ψησταριάς κάρβουνου; Οι λόγοι πολύ και διάφοροι:

Κατ’ αρχήν η διαδικασία ανάμματος μιας ψησταριάς υγραερίου είναι τόσο απλή που θεωρητικά θα μπορούσε να την κάνει και ένα μικρό παιδί.

Δεύτερον ο χρόνος που χρειάζεται μια ψησταριά αερίου έναντι του κάρβουνου, ή των ηλεκτρικών είναι μειωμένος κατά πολύ… Σκεφτείτε ότι μια ψησταριά με φιάλη γκαζιού θέλει από 5 μέχρι 15 λεπτά για να ξεπεράσει τους 200oC. Ενώ σε μία ψησταριά κάρβουνου θα χρειαστούμε μόνο για το άναμμα των κάρβουνων περίπου 30 λεπτά!
Επιπλέον σε μία ψησταριά αερίου μπορούμε πολύ εύκολα να ελέγξουμε και να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία όσο ψηλά ή όσο χαμηλά επιθυμούμε αλλά και για όση ώρα επιθυμούμε! Ενώ σε μία ψησταριά με κάρβουνα η πορεία της θερμοκρασίας είναι πιο καθορισμένη. Αρχικά υψηλή θερμοκρασία και σιγά-σιγά φθίνει!
Τέταρτον αποτελεί την τέλεια επιλογή ως μία ψησταριά μπαλκονιού, ειδικά αν στην πολυκατοικία που μένουμε υπάρχει και άλλος όροφος από επάνω μας. Και αυτό γιατί η κάπνα που παράγει μία ψησταριά υγραερίου είναι αισθητά λιγότερη από αυτή που παράγεται με μία ψησταριά κάρβουνου!
Όσο και αν σας φανεί περίεργο μία ψησταριά γκαζιού έχει πολύ πιο οικονομική καύσιμη ύλη (φιάλη υγραερίου) από μία ψησταριά κάρβουνου! Δηλαδή για να ψήσουμε 2 κιλά μπριζόλες σε μία ψησταριά υγραερίου θα χρειαστούμε λιγότερο από 1 κιλό υγραερίου με κόστος κιλού περίπου 1,8€! Ενώ την ίδια ποσότητα κρέας για να την ψήσουμε σε μία ψησταριά κάρβουνου θα χρειαστούμε περίπου 2 κιλά κάρβουνα με κόστος ενός ποιοτικού κάρβουνου ανά κιλό περίπου 2€, δλδ στα 2 κιλά 4€!
Τέλος ένα μπάρμπεκιου γκαζιού, υπό προϋποθέσεις μπορεί να έχει τη δυνατότητα πολύ πιο εύκολου καθαρισμού από ένα μπάρμπεκιου κάρβουνου που από μόνο του δημιουργεί «βρωμιά»/ στάχτη!
Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω καταλαβαίνεται ότι οι ψησταριές υγραερίου είναι το μέλλον των ψησταριών κάρβουνου! Ή μήπως όχι;

 

 

Η MavrokefalidisGas είναι η εταιρεία που σας εγγυάται για την ποιότητα, τη σωστή εξυπηρέτηση και τις χαμηλότερες τιμές των προϊόντων της. Ένα όνομα που καλύπτει κάθε σας ανάγκη για προϊόντα υγραερίου, υπεύθυνα και φιλικά.

Συνεργάτες